Installeren met Installatron

Met Installatron instaleert u snel en eenvoudig diverse gratis software en CMS-systemen zoals WordPress, Joomla, Drupal etc.

Login op uw DirectAdmin-account
Om software te installeren via Installatron, logt u eerst in op uw DirectAdmin-account. Dit kan op twee manieren: U logt in met de gegevens die u in de oplever e-mail hebt gekregen, of u logt in in het klantenpaneel en gaat naar Mijn Services. Klik achter uw pakket op de rode button en op de volgende pagina op de button 'Login to DirectAdmin'.

Installatron
Onderaan de beginpagina van DirectAdmin vindt u het kopje Web Applications, klik hier op de link Bekijk meer.

Kies de software
U komt vervolgens op de overzichtspagina van de software die we aanbieden, klik op het logo van het pakket dat u wilt installeren.

Lokatie
Kies hier op welke lokatie u de software wilt installeren.
- Bij een standaard website kiest u http://(domeinnaam) of http://www(domeinnaam).
- Maakt u gebruik van een certificaat dan kiest u voor https://(domeinnaam) of https://www(domeinnaam).
- Wilt u het pakket (nog) niet aan een domeinnaam koppelen, dan kiest u voor http://149.210.154.72/~(gebruikersnaam).

Versie
In het volgende scherm kunt u aangeven welke versie van de software u wilt installeren. Kies hier altijd de aanbevolen versie. Kiest u een lagere versie dan bestaat de mogelijkheid dat u niet over alle functionaliteiten van het pakket beschikt en oudere versies zijn vaak minder veilig.

U kunt er voor kiezen om het pakket automatisch up-to-date te houden zodat alle laatste versies automatisch geïnstalleerd worden. Dit is niet altijd aan te raden! Als u wijzigingen aanbrengt in bijvoorbeeld .php pagina's dan zullen deze wijzigingen verloren gaan en zal uw website niet meer naar behoren functioneren.

Instellingen
Kies bij instellingen de gegevens voor het inloggen als Administrator (admin wordt niet aangeraden i.v.m. veiligheid) en uw wachtwoord, het admin e-mailadres en de naam van uw website. (U kunt dit later nog wijzigen).

Geavanceerde instellngen
Bent u een ervaren gebruiker dan kunt u bij geavanceerde instellingen zelf uw database kiezen etc. Voor beginnende gebruikers is het aan te raden om dit op 'Geavanceerde instellingen automatisch beheren voor mij' aan te vinken.

Vervolgens klikt u op +Installeren en uw pakket wordt aangemaakt.


  • Email, SSL
  • 7 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Related Articles

Software verwijderen

Login op uw DirectAdmin-accountOm software te verwijderen via Installatron, logt u eerst in op uw...