Bespaar en betaal per jaar

 
 

Groene webhosting

Home > Over ons > Groene webhosting

groene-hosting

Milieubewust ondernemen

Hostingproviders zijn energieverbruikers, helaas kunnen we daar (nog) niets aan veranderen. De datacenters gebruiken een essentieel deel van de energie op wereldniveau. Om dit energieverbruik te compenseren hebben wij een groenprogramma. Met dit groenprogramma lopen we een flink stuk voor op onze collega’s, want een beter milieu begint toch echt bij onszelf. Dat weten we en daar handelen we naar.

Cleanbits

Wij hosten alle websites van klanten en onszelf in een groen CO2-neutraal datacenter. Wordt uw website al CO2-neutraal gehost? Op de website van Cleanbits kunt u de check doen.

Serverpark

Ons serverpark en co-locaties zijn ondergebracht in het groene datacenter TDCG. Wij hebben gekozen voor deze lokatie omdat The Datacenter Group alles in het werk stelt om serverruimte aan te bieden dat zo min mogelijk het milieu belast.

Werkplekken

Op onze werkplekken wordt gebruik gemaakt van daglicht. Ons pand is goed geïsoleerd en wordt bij extreme kou verwarmd met de warmte die computersystemen afgeven. Daarnaast maken wij gebruik van stadsverwarming, een zeer effectieve manier van verwarmen waarbij het milieu zoveel mogelijk ontlast wordt.

Groene energie

Omdat we het milieu zo min mogelijk willen belasten met ons energieverbruik, nemen wij 100% groene stroom af.

Overige compensatie

Ons datacenter past ‘Closed Corridor’ technieken toe in alle datazalen en kan zo haar datacenter koelen. Dit houdt in dat de koude lucht enkel in ruimtes wordt geblazen waar dat daadwerkelijk nodig is en niet zoals in andere datacenters een hele zaal wordt gekoeld inclusief de delen waar de warme lucht afgevoerd wordt. Om de energie efficiëntie verder te verhogen, wordt elk rack voorzien van zogenaamde blindplates. Blindplates vullen de niet gebruikte ruimtes in een rack op zodat er geen koude lucht naar buiten gaat maar netjes in de kast blijft. Bovendien wordt om het risico op luchtvervuiling uit te sluiten, gebruik gemaakt van indirecte free air koeling.

Suggesties

Ondanks dat wij er alles aan doen om het milieu zoveel mogelijk te sparen kan het gebeuren dat we iets over het hoofd zien. Hebt u een goede suggestie om het milieu verder te ontlasten dan horen we dat heel graag van u.

Sponsor

A-class Webhosting sponsort graag bedrijven of instellingen die iets voor het milieu betekenen en sponsort onder andere de volgende instellingen die daaraan bijdragen: Ecologisch.nl.